Tunnel Thru The Air adalah buku nombor

Cikgu Gann aku kata, “Tunnel is the book of numbers.”

Masa mula-mula study pasal Gann (I mean real Gann), aku memang cukup sangsi dengan buku novel TTTA ni. Macam korang fikir la sekarang ni. Dah kenapa nak trade kena baca novel. Kaji novel lah, ada secret code lah. Poyo lah! Syirik semua ni. Memang nampak merepek. Repekan paling agung gitu.

Tapi kalau study dengan serius, I mean really serius! Put all effort and commitment as much as you can to understand the book. You can see it. Haa.. Kan dah speaking bahasa ibunda. Tapi… Apa kaitan buku ini dengan nombor dan apa benda sebenarnya nak cari? Nombor ekor ke? Dia macam ni, okay kita ambil contoh paling simple.

Tujuan untuk hack the book adalah untuk mencari Cycle yang dominan untuk forecast trading instrument. Pembeli IT’s TIME tau lah cycle tu apa. Okay, untuk cari cycle kita kena tahu cycle apa. Planetary cycle apa nak guna? Let say kita tahu sidereal planet X adalah 288 days (contoh sahaja).

Jadi, bila buat kajian dalam Tunnel book, bila jumpa nombor 288. Kita pun dah ada dalam kepala, eh macam pernah nampak nombor 288 ni. Ooohh.. 288 ialah sidereal untuk planet X. Okay lepas tu kena cari lagi satu nombor sebagai ‘pengkali’ atau multiplier atau degree kepada planet X tersebut. Kekeke, aku berjaya kompius kan korang yang baca ni.

Okay2 semula, dalam point form berbentuk numbers juga:

  1. Cari nombor
  2. Relate nombor dalam Tunnel dengan numbers of _______ (boleh jadi sidereal, synodic, degree, days, week, months, years, etc)
  3. Cari satu lagi nombor yang berkaitan dengan 1 & 2 sebagai multiplier

Senang je kan? Acik kau la Faiz, kata senang!

Yelah, mana ada benda senang hidup atas donia ni. 🙂

p.s. apa kata dapatkan IT’s TIME untuk langkah pertama berkenalan dengan Cycle

Share post ini sebagai penghargaan anda

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Nota Trading Premium - Metod Untuk Entry Market Futures
Telah dibeli oleh Nurul Jasmin
Dari Putrajaya Putrajaya, Malaysia
about 2 weeks ago
 
TdFCT - Kenapa Saya Terjebak Dalam Futures Commodity Trading
Telah dibeli oleh Othman Mohd sani
Dari Shah alam Selangor, Malaysia
about 3 weeks ago
 
Trade Futures (Crude Oil) Risiko Rendah
Telah dibeli oleh Wan mohd taufik Mukhtar
Dari Shah alam Selangor, Malaysia
about 4 weeks ago
 
IT'S TIME - Analisa Masa & Cycle Untuk Trade Futures
Telah dibeli oleh Rizal Mor
Dari Kch Sarawak, Malaysia
about 1 month ago
 
IT'S TIME - Analisa Masa & Cycle Untuk Trade Futures
Telah dibeli oleh Mohd Firdaus
Dari Kota tinggi Johor, Malaysia
about 2 months ago
 
IT'S TIME - Analisa Masa & Cycle Untuk Trade Futures
Telah dibeli oleh Mohd adinor Bin shukor
Dari Shah alam Selangor, Malaysia
about 2 months ago
 
Trade Futures (Crude Oil) Risiko Rendah
Telah dibeli oleh Rosliza Salleh
Dari Puchong Selangor, Malaysia
about 3 months ago
 
IT'S TIME - Analisa Masa & Cycle Untuk Trade Futures + 1 Item
Telah dibeli oleh Noordin Sulaiman
Dari Shah alam Selangor, Malaysia
about 3 months ago
 
IT'S TIME - Analisa Masa & Cycle Untuk Trade Futures
Telah dibeli oleh Safwan Salleh
Dari Wakaf bharu Kelantan, Malaysia
about 3 months ago
 
Nota Trading Premium - Metod Untuk Entry Market Futures + 1 Item
Telah dibeli oleh Mohammad fathurrahman Ghazali
Dari Petaling jaya Selangor, Malaysia
about 4 months ago
 
Nota Trading Premium - Metod Untuk Entry Market Futures
Telah dibeli oleh Azfar Ahmad
Dari Shah alam Selangor, Malaysia
about 4 months ago
 
IT'S TIME - Analisa Masa & Cycle Untuk Trade Futures + 1 Item
Telah dibeli oleh Rich Bull
Dari Shah alam Selangor, Malaysia
about 5 months ago
 
TdFCT - Kenapa Saya Terjebak Dalam Futures Commodity Trading
Telah dibeli oleh Fahmi Roslan
Dari Shah alam Selangor, Malaysia
about 5 months ago
 
Trade Futures (Crude Oil) Risiko Rendah
Telah dibeli oleh Mohd Firdaus
Dari Kota tinggi Johor, Malaysia
about 6 months ago
 
IT'S TIME - Analisa Masa & Cycle Untuk Trade Futures
Telah dibeli oleh Mohd rosyidi Baharom
Dari Kepala batas Penang (Pulau Pinang), Malaysia
about 6 months ago
 
Trade Futures (Crude Oil) Risiko Rendah
Telah dibeli oleh Sani Sabiyah
Dari Pontian Johor, Malaysia
about 7 months ago
 
Nota Trading Premium - Metod Untuk Entry Market Futures + 1 Item
Telah dibeli oleh Lee Hock lim
Dari Georgetown Penang (Pulau Pinang), Malaysia
about 7 months ago
 
IT'S TIME - Analisa Masa & Cycle Untuk Trade Futures
Telah dibeli oleh Mohd hasan Mohd naser
Dari Marang Terengganu, Malaysia
about 7 months ago
 
IT'S TIME - Analisa Masa & Cycle Untuk Trade Futures
Telah dibeli oleh Basharudin Hashim
Dari Sepang Selangor, Malaysia
about 8 months ago
 
TdFCT - Kenapa Saya Terjebak Dalam Futures Commodity Trading
Telah dibeli oleh Khayrul Talib
Dari Bangi Selangor, Malaysia
about 8 months ago
 
Exit mobile version