Home 1

LATEST RELEASE

IT's TIME

Siri eBook yang berani perkenalkan elemen ANALISA MASA dalam trading menggunakan konsep Cycle. Tiada siapa sudi kongsi sebelum ini. PERTAMA dalam Futures Market di Malaysia

"Siri IT's TIME padat dengan konten yang basic tentang cycle analysis. Ia basic tapi heavy"
Rakan Trader
Futures Trader

Siapa Faiz Sulaiman?

Saya Faiz, salah seorang funded trader dalam program Topsteptrader dengan 100% WINNING DAYS. Saya telah pelajari dan discover satu teknik untuk ukur masa (timing) pada market Crude Oil dan pernah buat satu perkongsian pada tahun 2017. Kemudian, saya buat kajian lebih mendalam tentang masa dan cara untuk Analisa Masa dalam trading instrument lain dalam kategori “Grain” seperti Soybean Oil, FCPO, Corn, dan lain-lain guna Lunar cycle atau kitaran bulan

Home 2

5 Days Winning Streak Highlight

Tak cukup dengan ini, saya pernah masuk dalam Monthly Hightlight untuk Topsteptrader untuk 5 DAYS WINNING STREAK

Home 3

Maaf, saya takkan pernah untuk tunjuk statement trading kepada sesiapa. Kalau ada yang insist nak tengok, sila lepasi dulu cabaran Topsteptrader, baru anda akan rasa statement no longer required as a proof. Lagipun saya tak perlukan individu yang money oriented semata-mata

Produk & Servis

Ada beberapa produk digital yang telah saya hasilkan untuk bantu trader dari pelbagai peringkat. Ada yang baru nak mula dengan Futures Trading, berkenalan dengan instrument atau produk seperti FCPO, Soybean Oil, Crude Oil di pasaran Futures boleh dapatkan TdFCT

Bila ada trader yang mahukan teknik untuk entry, saya kongsikan teknik entry dari saya dalam Nota Trading Premium (NTP). Tapi ada juga experienced trader yang perlukan lebih lagi untuk improve trade. Nak masukkan lagi elemen ANALISA MASA dalam trading, boleh dapatkan IT’s TIME

Ada yang nak jumpa saya untuk diskas berkenaan trading? Baiklah RM300 per hour adalah kadar untuk masa saya setakat ini. Saya ada juga buka servis untuk personal coaching private mentoring untuk trader yang dah give up dengan trading yang mereka sendiri buat sekarang. Yang mana tak datangkan hasil

Blog Post

Hukum Trade Crude Oil Futures Kontrak

Apa hukum trade Crude Oil di Pasaran Futures? Sebelum itu, Futures trading adalah jual beli kontrak pasaran hadapan. Ia adalah salah satu pasaran terbitan (derivative) …

Read More →

Wave Count Price Analisis Soybean Oil Futures Aug 2019

Hari ni aku kongsikan aku punya view untuk market Soybean oil Futures kontrak Aug 2019. Untuk lebih nampak lagi normal, aku gunakan pendekatan Elliottwave count …

Read More →

Peluang Sell High FCPO Kontrak Aug 2019

Semalam peluang untuk buy terlepas dan mampu tengok sahaja market pergi tinggal macam tu aje. Sebab market tak react seperti yang dirancang. So nak buat …

Read More →

Analisa Harga FCPO Kontrak Aug 2019

Mari aku cuba untuk analisa market FCPO dengan cara yang lebih nampak normal. Apa yang normal? Analisa base on price dan bukan time. Yela, analisa …

Read More →

Calendar Spread pada Foreign Futures

Spread instrument adalah produk terbitan (derivative) dari Futures outright. Ia adalah beza harga antara 2 kontrak Futures. Kontrak yang terdekat di panggil near month. Kontrak …

Read More →

Pandangan Pelik Tentang Market

Ya, banyak pandangan pelik aku dalam market. Yang aku rasa rata-rata trader tegar, pakar IT dan pakar ekonomi tak mungkin akan setuju. Jaguh sukan dan …

Read More →

Keep In Touch

Your Name (required)

Your Email (required)

Your Phone (Optional)

Subject

Your Message