Home 1

LATEST RELEASE

IT's TIME

Siri eBook yang berani perkenalkan elemen ANALISA MASA dalam trading menggunakan konsep Cycle. Tiada siapa sudi kongsi sebelum ini. PERTAMA dalam Futures Market di Malaysia

"Siri IT's TIME padat dengan konten yang basic tentang cycle analysis. Ia basic tapi heavy"
Rakan Trader
Futures Trader

Siapa Faiz Sulaiman?

Saya Faiz, salah seorang funded trader dalam program Topsteptrader dengan 100% WINNING DAYS. Saya telah pelajari dan discover satu teknik untuk ukur masa (timing) pada market Crude Oil dan pernah buat satu perkongsian pada tahun 2017. Kemudian, saya buat kajian lebih mendalam tentang masa dan cara untuk Analisa Masa dalam trading instrument lain dalam kategori “Grain” seperti Soybean Oil, FCPO, Corn, dan lain-lain guna Lunar cycle atau kitaran bulan

Home 2

5 Days Winning Streak Highlight

Tak cukup dengan ini, saya pernah masuk dalam Monthly Hightlight untuk Topsteptrader untuk 5 DAYS WINNING STREAK

Home 3

Maaf, saya takkan pernah untuk tunjuk statement trading kepada sesiapa. Kalau ada yang insist nak tengok, sila lepasi dulu cabaran Topsteptrader, baru anda akan rasa statement no longer required as a proof. Lagipun saya tak perlukan individu yang money oriented semata-mata

Produk & Servis

Ada beberapa produk digital yang telah saya hasilkan untuk bantu trader dari pelbagai peringkat. Ada yang baru nak mula dengan Futures Trading, berkenalan dengan instrument atau produk seperti FCPO, Soybean Oil, Crude Oil di pasaran Futures boleh dapatkan TdFCT

Bila ada trader yang mahukan teknik untuk entry, saya kongsikan teknik entry dari saya dalam Nota Trading Premium (NTP). Tapi ada juga experienced trader yang perlukan lebih lagi untuk improve trade. Nak masukkan lagi elemen ANALISA MASA dalam trading, boleh dapatkan IT’s TIME

Ada yang nak jumpa saya untuk diskas berkenaan trading? Baiklah RM300 per hour adalah kadar untuk masa saya setakat ini. Saya ada juga buka servis untuk personal coaching private mentoring untuk trader yang dah give up dengan trading yang mereka sendiri buat sekarang. Yang mana tak datangkan hasil

Blog Post

Fine Tune pada Forecast Sistem Harga

Pada 13 Jun 2019 yang lepas, forecast telah dibuat yang mana reversal date adalah jatuh pada 17 Jun 2019 pada harga 28.54. Boleh rujuk post …

Read More →

Implimentasi Sistem Harga Gann Trading

Baiklah, secara teorinya telah aku tuliskan pada post sebelum ini berkenaan sistem harga atau price system dalam Gann trading. Ada 3 iaitu AOR, squaring dan …

Read More →

Sistem Harga pada Gann Trading

Sistem harga atau price system pada teknik yang dipopularkan oleh W.D. Gann adalah sedikit unik. Mungkin ada salah satu price system yang sedikit sebanyak punyai …

Read More →

Hukum Trade Crude Oil Futures Kontrak

Apa hukum trade Crude Oil di Pasaran Futures? Sebelum itu, Futures trading adalah jual beli kontrak pasaran hadapan. Ia adalah salah satu pasaran terbitan (derivative) …

Read More →

Wave Count Price Analisis Soybean Oil Futures Aug 2019

Hari ni aku kongsikan aku punya view untuk market Soybean oil Futures kontrak Aug 2019. Untuk lebih nampak lagi normal, aku gunakan pendekatan Elliottwave count …

Read More →

Peluang Sell High FCPO Kontrak Aug 2019

Semalam peluang untuk buy terlepas dan mampu tengok sahaja market pergi tinggal macam tu aje. Sebab market tak react seperti yang dirancang. So nak buat …

Read More →

Keep In Touch

Your Name (required)

Your Email (required)

Your Phone (Optional)

Subject

Your Message