Home 1

LATEST RELEASE

IT's TIME

Siri eBook yang berani perkenalkan elemen ANALISA MASA dalam trading menggunakan konsep Cycle. Tiada siapa sudi kongsi sebelum ini. PERTAMA dalam Futures Market di Malaysia

"Siri IT's TIME padat dengan konten yang basic tentang cycle analysis. Ia basic tapi heavy"
Rakan Trader
Futures Trader

Siapa Faiz Sulaiman?

Saya Faiz, salah seorang funded trader dalam program Topsteptrader dengan 100% WINNING DAYS. Saya telah pelajari dan discover satu teknik untuk ukur masa (timing) pada market Crude Oil dan pernah buat satu perkongsian pada tahun 2017. Kemudian, saya buat kajian lebih mendalam tentang masa dan cara untuk Analisa Masa dalam trading instrument lain dalam kategori “Grain” seperti Soybean Oil, FCPO, Corn, dan lain-lain guna Lunar cycle atau kitaran bulan

Home 2

5 Days Winning Streak Highlight

Tak cukup dengan ini, saya pernah masuk dalam Monthly Hightlight untuk Topsteptrader untuk 5 DAYS WINNING STREAK

Home 3

Maaf, saya takkan pernah untuk tunjuk statement trading kepada sesiapa. Kalau ada yang insist nak tengok, sila lepasi dulu cabaran Topsteptrader, baru anda akan rasa statement no longer required as a proof. Lagipun saya tak perlukan individu yang money oriented semata-mata

Produk & Servis

Ada beberapa produk digital yang telah saya hasilkan untuk bantu trader dari pelbagai peringkat. Ada yang baru nak mula dengan Futures Trading, berkenalan dengan instrument atau produk seperti FCPO, Soybean Oil, Crude Oil di pasaran Futures boleh dapatkan TdFCT

Bila ada trader yang mahukan teknik untuk entry, saya kongsikan teknik entry dari saya dalam Nota Trading Premium (NTP). Tapi ada juga experienced trader yang perlukan lebih lagi untuk improve trade. Nak masukkan lagi elemen ANALISA MASA dalam trading, boleh dapatkan IT’s TIME

Ada yang nak jumpa saya untuk diskas berkenaan trading? Baiklah RM300 per hour adalah kadar untuk masa saya setakat ini. Saya ada juga buka servis untuk personal coaching private mentoring untuk trader yang dah give up dengan trading yang mereka sendiri buat sekarang. Yang mana tak datangkan hasil

Blog Post

Soybean Oil Futures Forecast

Soybean Oil Futures pada masa post ini ditulis berlegar-legar pada harga 28.23. Ranging dan sideway dari malam tadi, mungkin akibat dari pergerakan laju pada siang …

Read More →

Ya, Betul. Aku Tak Cukup Bagus

Aku pernah terfikir dulu, kenapa kalau trade FCPO tak pernah nak menjadi. Kalau profit pun lepas tu kaput. Sebab tu aku tak heran langsung pun …

Read More →

FCPO Komentari Julai 2019

Market kegemaran rakyat Malaysia, sudah semestinya FCPO. Apa lagi kan? FKLI tak syariah compliance, tak bolehlah nak jadi feveret rakyat masyarakat Islam. Tapi kalau nak …

Read More →

Kegagalan Inversion Turn

Ada satu part dalam Gann methodology forecasting yang aku rasa agak sukar setakat ini. Bagi aku lah, mungkin akan datang aku jumpa solution nya, itu …

Read More →

Soybean Oil Futures Kemungkinan Naik Tinggi

Soybean Oil Futures kelihatan dah mulakan pergerakan. Dah habis tempoh bertenang, tiba masa untuk bertendang. Forecast date 24 Jun 2019 untuk jadi low semalam dengan …

Read More →

Market Accumulation & Distribution

Mesti rakan trader pernah dengar kan istilah ini dalam technical analysis? Tapi apa pengertiannya secara ringkas? Apa analogi yang baik untuk gambarkan situasi accumulation & …

Read More →

Keep In Touch

Your Name (required)

Your Email (required)

Your Phone (Optional)

Subject

Your Message