LATEST RELEASE

IT's TIME

Siri eBook yang berani perkenalkan elemen ANALISA MASA dalam trading menggunakan konsep Cycle. Tiada siapa sudi kongsi sebelum ini. PERTAMA dalam Futures Market di Malaysia

"Siri IT's TIME padat dengan konten yang basic tentang cycle analysis. Ia basic tapi heavy"
Rakan Trader
Futures Trader

Siapa Faiz Sulaiman?

Saya Faiz, salah seorang funded trader dalam program Topsteptrader dengan 100% WINNING DAYS. Saya telah pelajari dan discover satu teknik untuk ukur masa (timing) pada market Crude Oil dan pernah buat satu perkongsian pada tahun 2017. Kemudian, saya buat kajian lebih mendalam tentang masa dan cara untuk Analisa Masa dalam trading instrument lain dalam kategori “Grain” seperti Soybean Oil, FCPO, Corn, dan lain-lain guna Lunar cycle atau kitaran bulan

5 Days Winning Streak Highlight

Tak cukup dengan ini, saya pernah masuk dalam Monthly Hightlight untuk Topsteptrader untuk 5 DAYS WINNING STREAK

Maaf, saya takkan pernah untuk tunjuk statement trading kepada sesiapa. Kalau ada yang insist nak tengok, sila lepasi dulu cabaran Topsteptrader, baru anda akan rasa statement no longer required as a proof. Lagipun saya tak perlukan individu yang money oriented semata-mata

Produk & Servis

Ada beberapa produk digital yang telah saya hasilkan untuk bantu trader dari pelbagai peringkat. Ada yang baru nak mula dengan Futures Trading, berkenalan dengan instrument atau produk seperti FCPO, Soybean Oil, Crude Oil di pasaran Futures boleh dapatkan TdFCT

Bila ada trader yang mahukan teknik untuk entry, saya kongsikan teknik entry dari saya dalam Nota Trading Premium (NTP). Tapi ada juga experienced trader yang perlukan lebih lagi untuk improve trade. Nak masukkan lagi elemen ANALISA MASA dalam trading, boleh dapatkan IT’s TIME

Ada yang nak jumpa saya untuk diskas berkenaan trading? Baiklah RM300 per hour adalah kadar untuk masa saya setakat ini. Saya ada juga buka servis untuk personal coaching private mentoring untuk trader yang dah give up dengan trading yang mereka sendiri buat sekarang. Yang mana tak datangkan hasil

Blog Post

Gann Time Cycle Dan Time Factor

Dalam Gann study (I mean true Gann), time cycle adalah perkara paling utama. Tanpa time cycle, yang lain-lain tak boleh nak guna. Tanpa time cycle, …

Read More →

Tunnel Thru The Air adalah buku nombor

Cikgu Gann aku kata, “Tunnel is the book of numbers.” Masa mula-mula study pasal Gann (I mean real Gann), aku memang cukup sangsi dengan buku …

Read More →

Simple FCPO Elliott Wave Count

Gambaran perjalanan market FCPO untuk April sehingga May 2019 mungkin akan naik. Base on Lunar cycle, kenaikan sehingga 11 April 2019 Base on 1 HOUR …

Read More →

Pedagang Saham boleh trade Futures Market?

Ada beberapa orang yang pernah hubungi saya bertanyakan perihal tentang Futures trading. Mereka pernah trade saham di Bursa Malaysia. Adakah boleh gunakan akaun CDS yang …

Read More →

Analisa Masa Ala-ala Analisa Teknikal

Analisa masa atau time analysis, memang kurang popular jika nak dibanding dengan analisa teknikal. Atau orang bijak pandai panggil TA (Technical Analysis). Dari segi lukisan …

Read More →

IT’s TIME the Trend Setter dalam Analisa Masa

Dulu lebih kurang sekitar 2016 atau 2017, masa aku trade Crude Oil gunakan time analysis, masih tak ada sesiapa pun yang nak percayakan time analysis. …

Read More →

Keep In Touch

Your Name (required)

Your Email (required)

Your Phone (Optional)

Subject

Your Message