Siapa Faiz Sulaiman?

Saya Faiz, salah seorang funded trader dalam program Topsteptrader dengan 100% WINNING DAYS. Saya telah pelajari dan discover satu teknik untuk ukur masa (timing) pada market Crude Oil dan pernah buat satu perkongsian pada tahun 2017. Kemudian, saya buat kajian lebih mendalam tentang masa dan cara untuk Analisa Masa dalam trading instrument lain dalam kategori “Grain” seperti Soybean Oil, FCPO, Corn, dan lain-lain guna Lunar cycle atau kitaran bulan

5 Days Winning Streak Highlight

Tak cukup dengan ini, saya pernah masuk dalam Monthly Hightlight untuk Topsteptrader untuk 5 DAYS WINNING STREAK

Maaf, saya takkan pernah untuk tunjuk statement trading kepada sesiapa. Kalau ada yang insist nak tengok, sila lepasi dulu cabaran Topsteptrader, baru anda akan rasa statement no longer required as a proof. Lagipun saya tak perlukan individu yang money oriented semata-mata

Produk & Servis

Ada beberapa produk digital yang telah saya hasilkan untuk bantu trader dari pelbagai peringkat. Ada yang baru nak mula dengan Futures Trading, berkenalan dengan instrument atau produk seperti FCPO, Soybean Oil, Crude Oil di pasaran Futures boleh dapatkan TdFCT

Bila ada trader yang mahukan teknik untuk entry, saya kongsikan teknik entry dari saya dalam Nota Trading Premium (NTP). Tapi ada juga experienced trader yang perlukan lebih lagi untuk improve trade. Nak masukkan lagi elemen ANALISA MASA dalam trading, boleh dapatkan IT’s TIME

Ada yang nak jumpa saya untuk diskas berkenaan trading? Baiklah RM300 per hour adalah kadar untuk masa saya setakat ini. Saya ada juga buka servis untuk personal coaching private mentoring untuk trader yang dah give up dengan trading yang mereka sendiri buat sekarang. Yang mana tak datangkan hasil

Blog Post

Recap Trading Opportunity Intraday Time 23-27 Jan 2023

Time trading adalah salah satu alternatif untuk verify analisis harga yang kita selalu buat. Ia boleh diguna untuk bukti tambahan sebelum trader buat satu-satu entry. …

Read More →

FCPO Trading Apa Yang Pemula Perlu Tahu?

Seringkali aku dapat pm di sosial media. Tidak kurang dari emel yang dihantar oleh pengunjung blog aku. Walau dah bertahun tak kemaskini. Apakah ia? Ia …

Read More →

Review FCPO Forecast Minggu 40 Oktober 2022

Market FCPO forecast bagi minggu ke 40 pada tahun 2022 adalah dari 3 Oktober 2022 – 9 Oktober 2022. Untuk client yang ada buka akaun …

Read More →

Time Factor untuk FCPO Spread 2 Kaki

Eh, Time Factor pun boleh pakai kat FCPO Spread? Well, off course! This is Faiz la. I am looking for master time factor yang works …

Read More →

Time Factor Analisis FCPO Intraday 1

Pernahkah anda terfikir yang time analisis adalah possible untuk dibuat? Bila berbincang tentang TIME, bermaksud kita beranalisis tentang “bila”. Bila market nak bereaksi? Bila market …

Read More →

Trade FCPO Spread pada Phillip Nova Platform

Baru-baru ini agak ramai trader di Malaysia yang beralih angin kepada FCPO Spread trading. Aku menjangkakan trend ini mungkin akan berterusan kerana spread instrument ada …

Read More →

Keep In Touch

    Your Name (required)

    Your Email (required)

    Your Phone (Optional)

    Subject

    Your Message

    [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]

    Scroll to Top