Tunnel Thru The Air adalah buku nombor

Cikgu Gann aku kata, “Tunnel is the book of numbers.”

Masa mula-mula study pasal Gann (I mean real Gann), aku memang cukup sangsi dengan buku novel TTTA ni. Macam korang fikir la sekarang ni. Dah kenapa nak trade kena baca novel. Kaji novel lah, ada secret code lah. Poyo lah! Syirik semua ni. Memang nampak merepek. Repekan paling agung gitu.

Tapi kalau study dengan serius, I mean really serius! Put all effort and commitment as much as you can to understand the book. You can see it. Haa.. Kan dah speaking bahasa ibunda. Tapi… Apa kaitan buku ini dengan nombor dan apa benda sebenarnya nak cari? Nombor ekor ke? Dia macam ni, okay kita ambil contoh paling simple.

Tujuan untuk hack the book adalah untuk mencari Cycle yang dominan untuk forecast trading instrument. Pembeli IT’s TIME tau lah cycle tu apa. Okay, untuk cari cycle kita kena tahu cycle apa. Planetary cycle apa nak guna? Let say kita tahu sidereal planet X adalah 288 days (contoh sahaja).

star cycle tunnel ttta

Jadi, bila buat kajian dalam Tunnel book, bila jumpa nombor 288. Kita pun dah ada dalam kepala, eh macam pernah nampak nombor 288 ni. Ooohh.. 288 ialah sidereal untuk planet X. Okay lepas tu kena cari lagi satu nombor sebagai ‘pengkali’ atau multiplier atau degree kepada planet X tersebut. Kekeke, aku berjaya kompius kan korang yang baca ni.

BACA JUGA  Komponen Astrolonomi Mercury Speed

Okay2 semula, dalam point form berbentuk numbers juga:

  1. Cari nombor
  2. Relate nombor dalam Tunnel dengan numbers of _______ (boleh jadi sidereal, synodic, degree, days, week, months, years, etc)
  3. Cari satu lagi nombor yang berkaitan dengan 1 & 2 sebagai multiplier

Senang je kan? Acik kau la Faiz, kata senang!

Yelah, mana ada benda senang hidup atas donia ni. 🙂

p.s. apa kata dapatkan IT’s TIME untuk langkah pertama berkenalan dengan Cycle

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *