Peluang Sell High FCPO Kontrak Aug 2019

Semalam peluang untuk buy terlepas dan mampu tengok sahaja market pergi tinggal macam tu aje. Sebab market tak react seperti yang dirancang. So nak buat apa untuk situasi macam tu? Kalau aku lah, aku biar jelah market gerak. Nak pergi mana pun biar saja, esok lusa insyaAllah ada lagi entry. Nak kejar buat apa? Lek2 sudeh

Selepas melihatkan movement macam semalam, target profit ke harga 2145 adalah sukar dicapai untuk jangka pendek. Dijangka akan ada penurunan selepas ini. Assume that, aku tak tahu when the next turning point sebab aku cuba eliminate elemen time and date. Orang kata tahyul so aku simpan sensorang saje.

fcpo

Orait, dari last higher low sebelum market buat kenaikan membabi buta. Iaitu pada harga 2043, dijangka immediate target adalah pada harga sekitar 2122 iaitu 180° dari titik mula pada Hexagon chart.

Let see kalau price menuju dan stop pada sekitar harga 2122. Kalau naik tinggi lagi atau gap lebih tinggi, maka analisa ini tak boleh pakai dah. Cara entry, sama ada kau jenis offensive trader maka sell limit 2122 selamba. Stop loss, kira sendiri. Atau lebih defensive, biarkan price bermain-main pada harga sekitar 2122 buat seketika waktu. Sell stop limit pada 2122 bila nampak aksi harga (price action) tunjukkan ada ura-ura untuk turun. Eh, suka hati la nak masuk macam mana pun. Takkan nak suap pakai sudu emas kot.

p.s. if only I know when the next turning point, then only I can double confirm whether the market has reached the reversal date or not. So that I can sell with confident level berdabel dabel 😀

Futures Trading

Time Factor untuk FCPO Spread 2 Kaki

Eh, Time Factor pun boleh pakai kat FCPO Spread? Well, off course! This is Faiz la. I am looking for master time factor yang works …

Futures Trading

Time Factor Analisis FCPO Intraday 1

Pernahkah anda terfikir yang time analisis adalah possible untuk dibuat? Bila berbincang tentang TIME, bermaksud kita beranalisis tentang “bila”. Bila market nak bereaksi? Bila market …

Uncategorised

Trade FCPO Spread pada Phillip Nova Platform

Baru-baru ini agak ramai trader di Malaysia yang beralih angin kepada FCPO Spread trading. Aku menjangkakan trend ini mungkin akan berterusan kerana spread instrument ada …

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Nota Trading Premium - Metod Untuk Entry Market Futures
Telah dibeli oleh Nurul Jasmin
Dari Putrajaya Putrajaya, Malaysia
about 2 weeks ago
 
TdFCT - Kenapa Saya Terjebak Dalam Futures Commodity Trading
Telah dibeli oleh Othman Mohd sani
Dari Shah alam Selangor, Malaysia
about 3 weeks ago
 
Trade Futures (Crude Oil) Risiko Rendah
Telah dibeli oleh Wan mohd taufik Mukhtar
Dari Shah alam Selangor, Malaysia
about 4 weeks ago
 
IT'S TIME - Analisa Masa & Cycle Untuk Trade Futures
Telah dibeli oleh Rizal Mor
Dari Kch Sarawak, Malaysia
about 1 month ago
 
IT'S TIME - Analisa Masa & Cycle Untuk Trade Futures
Telah dibeli oleh Mohd Firdaus
Dari Kota tinggi Johor, Malaysia
about 2 months ago
 
IT'S TIME - Analisa Masa & Cycle Untuk Trade Futures
Telah dibeli oleh Mohd adinor Bin shukor
Dari Shah alam Selangor, Malaysia
about 2 months ago
 
Trade Futures (Crude Oil) Risiko Rendah
Telah dibeli oleh Rosliza Salleh
Dari Puchong Selangor, Malaysia
about 3 months ago
 
IT'S TIME - Analisa Masa & Cycle Untuk Trade Futures + 1 Item
Telah dibeli oleh Noordin Sulaiman
Dari Shah alam Selangor, Malaysia
about 3 months ago
 
IT'S TIME - Analisa Masa & Cycle Untuk Trade Futures
Telah dibeli oleh Safwan Salleh
Dari Wakaf bharu Kelantan, Malaysia
about 3 months ago
 
Nota Trading Premium - Metod Untuk Entry Market Futures + 1 Item
Telah dibeli oleh Mohammad fathurrahman Ghazali
Dari Petaling jaya Selangor, Malaysia
about 4 months ago
 
Nota Trading Premium - Metod Untuk Entry Market Futures
Telah dibeli oleh Azfar Ahmad
Dari Shah alam Selangor, Malaysia
about 4 months ago
 
IT'S TIME - Analisa Masa & Cycle Untuk Trade Futures + 1 Item
Telah dibeli oleh Rich Bull
Dari Shah alam Selangor, Malaysia
about 5 months ago
 
TdFCT - Kenapa Saya Terjebak Dalam Futures Commodity Trading
Telah dibeli oleh Fahmi Roslan
Dari Shah alam Selangor, Malaysia
about 5 months ago
 
Trade Futures (Crude Oil) Risiko Rendah
Telah dibeli oleh Mohd Firdaus
Dari Kota tinggi Johor, Malaysia
about 6 months ago
 
IT'S TIME - Analisa Masa & Cycle Untuk Trade Futures
Telah dibeli oleh Mohd rosyidi Baharom
Dari Kepala batas Penang (Pulau Pinang), Malaysia
about 6 months ago
 
Trade Futures (Crude Oil) Risiko Rendah
Telah dibeli oleh Sani Sabiyah
Dari Pontian Johor, Malaysia
about 7 months ago
 
Nota Trading Premium - Metod Untuk Entry Market Futures + 1 Item
Telah dibeli oleh Lee Hock lim
Dari Georgetown Penang (Pulau Pinang), Malaysia
about 7 months ago
 
IT'S TIME - Analisa Masa & Cycle Untuk Trade Futures
Telah dibeli oleh Mohd hasan Mohd naser
Dari Marang Terengganu, Malaysia
about 7 months ago
 
IT'S TIME - Analisa Masa & Cycle Untuk Trade Futures
Telah dibeli oleh Basharudin Hashim
Dari Sepang Selangor, Malaysia
about 8 months ago
 
TdFCT - Kenapa Saya Terjebak Dalam Futures Commodity Trading
Telah dibeli oleh Khayrul Talib
Dari Bangi Selangor, Malaysia
about 8 months ago
 
Exit mobile version