Peluang Sell High FCPO Kontrak Aug 2019

Semalam peluang untuk buy terlepas dan mampu tengok sahaja market pergi tinggal macam tu aje. Sebab market tak react seperti yang dirancang. So nak buat apa untuk situasi macam tu? Kalau aku lah, aku biar jelah market gerak. Nak pergi mana pun biar saja, esok lusa insyaAllah ada lagi entry. Nak kejar buat apa? Lek2 sudeh

Selepas melihatkan movement macam semalam, target profit ke harga 2145 adalah sukar dicapai untuk jangka pendek. Dijangka akan ada penurunan selepas ini. Assume that, aku tak tahu when the next turning point sebab aku cuba eliminate elemen time and date. Orang kata tahyul so aku simpan sensorang saje.

fcpo

Orait, dari last higher low sebelum market buat kenaikan membabi buta. Iaitu pada harga 2043, dijangka immediate target adalah pada harga sekitar 2122 iaitu 180° dari titik mula pada Hexagon chart.

fcpo hexagon

Let see kalau price menuju dan stop pada sekitar harga 2122. Kalau naik tinggi lagi atau gap lebih tinggi, maka analisa ini tak boleh pakai dah. Cara entry, sama ada kau jenis offensive trader maka sell limit 2122 selamba. Stop loss, kira sendiri. Atau lebih defensive, biarkan price bermain-main pada harga sekitar 2122 buat seketika waktu. Sell stop limit pada 2122 bila nampak aksi harga (price action) tunjukkan ada ura-ura untuk turun. Eh, suka hati la nak masuk macam mana pun. Takkan nak suap pakai sudu emas kot.

BACA JUGA  Fine Tune pada Forecast Sistem Harga

p.s. if only I know when the next turning point, then only I can double confirm whether the market has reached the reversal date or not. So that I can sell with confident level berdabel dabel 😀

Futures Trading

Fine Tune pada Forecast Sistem Harga

Pada 13 Jun 2019 yang lepas, forecast telah dibuat yang mana reversal date adalah jatuh pada 17 Jun 2019 pada harga 28.54. Boleh rujuk post …

Futures Trading

Implimentasi Sistem Harga Gann Trading

Baiklah, secara teorinya telah aku tuliskan pada post sebelum ini berkenaan sistem harga atau price system dalam Gann trading. Ada 3 iaitu AOR, squaring dan …

Futures Trading

Sistem Harga pada Gann Trading

Sistem harga atau price system pada teknik yang dipopularkan oleh W.D. Gann adalah sedikit unik. Mungkin ada salah satu price system yang sedikit sebanyak punyai …

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *