Soybean Oil Futures Kemungkinan Naik Tinggi

Soybean Oil Futures kelihatan dah mulakan pergerakan. Dah habis tempoh bertenang, tiba masa untuk bertendang. Forecast date 24 Jun 2019 untuk jadi low semalam dengan target price pada 28.36 missed by 2 ticks. Iaitu actual low adalah pada 28.38. It’s okay still profitable jika cover short & reverse position to buy position.

soybean oil futures

Pada lower time frame, market cuba untuk berteka teki. Sebab pagi ini open dengan gap kemudian terus turun. Personal opinion aku adalah, market cuba untuk trick buyer supaya cover position. Dan trick seller supaya masuk sell. Walaupun dapat masuk position buy semalam pada harga agak rendah, namun pergerakan macam ni kadang-kala mendebarkan.

Eh, dah gap up tu Soybean Oil Futures. Kenapa tak ambik je dulu? Banyak tu

Sebab masa market open tadi aku tengah soping barang dapur kat pasar basah. Tak dan la nak tengok talipon, tengok market. Gila takde life ke? 😀 😀 Well, ikut trading style masing-masing. Aku jenis malas kelam kabut. Ada orang yang suka kelam kabut. Suka tengok chart berselirat sana sini, position atas bawah kanan kiri. Aku punya style, biar trading methodology susah macam mana pun. Aku boleh belajar. Asalkan hidup aku tenang dan terancang. Gittewww

Orait, mesti ada reason aku masih hold position. Ye tak? Sebab base on cycle yang due pada 1 Julai 2019, kedudukan longitude Lunar adalah pada 78.67°. Jadi, price mencadangkan harga boleh naik sehingga 30.21. Manakala Hexagon chart dan Square of Nine masing-masing mencadangkan 30.27, wowwweeee. Pukul rata itu harga, kita dapat target 30.25, kemudian akan muncul garisan guide yang price akan follow.

BACA JUGA  Gann Time Cycle Dan Time Factor
Soybean Oil Futures Kemungkinan Naik Tinggi 1

Namun, movement agak tricky. Ada possibility untuk market buat bear trap. Sekiranya ini berlaku, price berkemungkinan untuk turun sehingga harga 28.32. Sekiranya ini berlaku, boleh re-entry base on masing-masing punya teknik analysis. Kan senang kalau kita boleh estimate dan nampak market overview macam ni.

Tapi, apa yang korang baca ini adalah end result dari usaha yang entah berapa tahun. Bukan kerja satu malam, bukan hasil kelas 2-3 hari tanpa praktis. Apapun, aku terbuka hati untuk berkongsi knowledge trading dalam Course of Instruction – Trading Futures. Jom klik link sebab tawaran hanya dibuka pada 28 Jun 2019 sahaja.

Nota berfikir: -adakah kita belajar A-B-C dulu dalam masa 2-3 hari sahaja boleh master? kenapa expect dalam trading boleh master dalam 2-3 hari? Tak gitu?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *