Trading Plan Soybean Oil Futures Sep 4

Heiya.. Planning trade Soya Oil Futures untuk September 4, 2018. Oleh sebab Isnin market cuti, jadi expect kejutan masa opening. Tapi biasanya Soybean Oil ni takde kejutan gap terlampau. Biasa-biasa je.

Senario 1

Berkemungkinan besar market akan open pada harga tinggi. Mungkin akan buat HIGH pada harga sekitar 28.92 hingga 28.95 atau jika terlalu kuat possible untuk sampai ke 29.16, namun aku lebih nampak 28.92 sebagai resistance dan market akan patah balik ke bawah untuk retest support pada level harga 28.80, Jadi expect sideway pada sepanjang waktu trading Asia sebelum ia buat breakaway ke atas

soybean oil futures

 

Senario 2

Untuk situasi kedua, market soya oil mungkin buat taktau je. Open diam-diam macam tak ada apa yang berlaku. Open dan sideway pada range harga 28.80 hingga 28.92. Kemudian akan ada pergerakan laju (capitulation move) pada level harga 28.54 – 28.56. Kalau jadi macam ni memang best. Boleh buy on dips

soybean oil futures

Secara ringkas, bias masih lagi BUY. Expected akan kekal bias buy sehingga September 6 atau September 7 sebelum beruang (bear) ambil alih.

Expected time to entry 10:42 AM, 12:24PM (MYT)
Expected price menggila makan budak 10:36PM (MYT) hati-hati saje

BACA JUGA  Analisa Harga FCPO Kontrak Aug 2019

2 thoughts on “Trading Plan Soybean Oil Futures Sep 4”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *