Catatan Faiz

FCPO Forecast Untuk Januari 2019

No comments

Ramai kan trader Futures terutama FCPO yang struggle untuk buat forecast. Trader yang bagus adalah yang boleh forecast market in advance. Saya jarang buat forecast untuk FCPO. Maklumlah saya tak lah berapa hebat nak trade market Bursa Malaysia Derivative ni. Biasa otai-otai power je yang boleh komen pasal FCPO

Tapi disebabkan saya sayang silent reader yang banyak tanya tentang FCPO. Tak kurang juga yang request untuk forecast FCPO, jadi bro cuba lah ya. Saya jarang trade FCPO. Jadi, use this forecast as educational purpose only. Kalau loss jangan marah. Kalau profit Alhamdulillah

Saya forecast market FCPO ni gunakan cycle dalam Analisa Masa. Kalau baru dengar tentang Analisa Masa, boleh dapatkan IT’s TIME. Sebab dalam IT’s TIME saya ada tunjukkan asas Analisa Masa menggunakan cycle analysis secara ringkas dan padat

Forecast Crude Palm Oil Futures (FCPO) untuk January 2019

Okay, untuk bulan Januari 2019 tarikh yang possible untuk market FCPO buat reversal adalah seperti berikut:

  • 07 Januari 2019
  • 18 Januari 2019
  • 29 Januari 2019

Tarikh di atas adalah reversal date yang pasti akan ada. Manakala ada dua lagi reversal date yang optional iaitu:

  • 14 Januari 2019
  • 23 Januari 2019

Bermaksud sekiranya pada 14 Januari dan 23 Januari tiada reversal, market FCPO akan teruskan pergerakan pada arah yang sama

Reversal date boleh lari 1 atau 2 hari dari kesemua 5 tarikh yang diberikan di atas. So choose wisely, trade carefully okay

p.s. boleh KLIK >>> IT’s TIME untuk first step Analisa Masa

FaizhebatFCPO Forecast Untuk Januari 2019

Related Posts

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *