Soybean Oil Futures -November 2019 Forecast Review

Hey ya, bagi yang follow servis forecast percuma yang aku buat di KIRA-KIRA MARKET. Aku telah berikan important date untuk market Soybean Oil Futures pada bulan November 2019 sebelum market buat movement. Namun, tiada direction HIGH atau LOW aku berikan kerana ia melibatkan additional task yang time consuming untuk verify cycle dan turning point HIGH-LOW. Pada sesiapa yang pernah works on cycle akan tahu the pain to do cycle analysis 🙂

Apa pun ada permintaan untuk aku provide servis forecast yang ada direction HIGH, LOW dengan verifikasi cycle. InsyaAllah aku boleh sediakan servis tersebut dengan bayaran (off course). Aku dalam fasa final stage validate cycle untuk beberapa instrument foreign Futures dan juga termasuk FCPO. Menarik? Nak jadi beta tester? hehe.

Bukan apa, benda dah ada memang aku guna hari-hari untuk trade sendiri. Why not aku share kat rakan trader lain dengan sedikit upah aku buat the complicated work kan?

Okay berbalik kepada Soybean Oil Futures, important date yang diberikan dalam KIRA-KIRA MARKET sebelum ini adalah seperti berikut. Semua date ini diberikan sebelum market bergerak sebulan lebih awal:

Soybean Oil Futures -November 2019 Forecast Review 1

Setelah sebulan berlalu, outcome dari market adalah seperti berikut:

Soybean Oil Futures -November 2019 Forecast Review 2

Dapat dilihat market reverse pada sekitar tarikh yang diberikan. One day off pada tarikh 21 November 2019 di mana reversal terjadi lebih awal iaitu pada 20 November 2019. Juga pada tarikh 29 November 2019 tersasar kepada 2 Disember 2019. Apa yang terjadi?

BACA JUGA  Market Accumulation & Distribution

Ini adalah normal dan expected apabila reversal date jatuh pada hari Jumaat atau Isnin. Kerana tarikh sebenar boleh jadi pada hari Sabtu atau Ahad. Oleh kerana market tak buka pada weekend, maka ia akan reflect pada hari sebelum atau hari selepas weekend iaitu Jumaat atau Isnin.

Walaubagaimanapun, 9 Disember 2019 berikan turning yang baik. Namun market masih bermain-main pada sekitar range 46 ticks sideway pada masa aku tulis post ni. Namun, pada kiraan kasar peribadi aku sendiri. Market Soybean Oil Futures berupaya untuk ke level harga 31.18 pada next important date.

Anyway hey, all the dates are given a month in advance you know!

Mana nak dapat next important date? Ada aku dah share dalam KIRA-KIRA MARKET. Meh la, tak elok sombong.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Konten laman web ini dilindungi !!
Scroll to Top