Perhatian kepada anda yang tengah plan nak trading di Pasaran Futures dan BUAT UNTUNG darinya


Pendapatan sekarang tak cukup untuk tampung komitmen bulanan & ada rancang nak trade di Pasaran Hadapan?

Anda tahu apa itu Futures Trading?

Tahu apa benda yang didagangkan disebalik pergerakan harga di pasaran Futures?

Apa yang membezakan Futures Commodity trading adalah PATUH SHARIAH?

Macam mana nak pastikan yang broker adalah regulated (Sah disisi undang-undang) dan bukan bucket shop broker yang server exchange mereka mungkin ada di bawah meja?

Anda masih tercari-cari jawapan dari soalan ringkas tadi?

Mahukah anda jika saya tunjukkan apa itu Futures Trading sebenar dalam bahasa yang sangat simple dan mudah supaya anda tak pening kepala mencari info yang tepat seterusnya dapat trading dengan tenang dan profit seperti yang anda mahukan?

Saya faham, sangat sukar nak jumpa maklumat tentang Futures Trading Commodity yang straight forward. Kenapa ya maklumat tentang Futures Commodity Trading ni tak banyak? Antara maklum balas yang saya dapat adalah:

  • Saya dah cuba Google merata tempat, tapi tak banyak info yang saya boleh dapat
  • Saya dah baca maklumat produk komoditi di website Bursa Malaysia, tapi haram tak faham
  • Pernah juga saya tanya local FBR, atau broker representative. Tapi mereka macam sorok sesuatu maklumat
  • Ada juga tanya sifu yang pernah trade Futures, tapi jawapan masih samar-samar. Tak puas hati saya
Yela, kita ni nak trading. Nak cari duit. Nak bagi makan kat family. Kenalah cari dari sumber yang diyakini Patuh Shariah. Tak guna kalau pandai trade sampai ribu-ribu kalau kita abaikan soal Shariah.

Kenapa Saya terjebak dalam futures commodity trading (TdFCT) akan bantu anda!

futures commodity

TdFCT adalah coretan pengalaman saya sebagai part time Futures Commodity trader selama 5 tahun.
Saya telah terjebak dengan trading sejak tahun 2008 lagi bermula dengan pasaran forex. Namun, saya telah berhijrah ke pasaran Futures Commodity kerana ia diiktiraf dan patuh shariah.

Saya tak menafikan pendapat yang kata Forex adalah harus, namun saya secara peribadi berpendapat Forex adalah tidak patuh shariah atas faktor sifat instrument itu sendiri. Bukan faktor birokrasi kerajaan ataupun kepentingan sendiri. Saya bukan IB atau wakil mana-mana broker, jadi pandangan saya takkan bias kepada mana-mana entiti kewangan.

Apa anda boleh dapat dari TdFCT?

Dengan TdFCT, saya sediakan maklumat PENTING yang perlu anda tahu sebelum terjun atau terjebak dalam Futures Trading. Kerana silap faham tentang market futures akan lebih memburukkan keadaan. Sebelum anda terjebak ke dalam trading di Futures Market, lebih baik anda ambil tahu apa kos-kos yang perlu ditanggung SELAIN daripada MODAL beribu-ribu ringgit.

Jadi, anda akan boleh jawab soalan remeh seperti

  • Apa produk yang anda nak trade?
  • Berapa modal nak kena ada?
  • Macam mana nak tahu broker yang bagus?
  • Selamatkah duit yang dilaburkan?
  • Kemana duit yang dilaburkan itu disimpan?
  • Apa akan jadi kalau broker bungkus / gulung tikar?

Bagaimana TdFCT boleh bantu anda?

Saya tak pandai nak berkias panjang. Saya pasti anda pun tak suka ayat yang meleweh-leweh. Dalam penulisan saya di TdFCT, saya terangkan secara tepat dan padat:

  • Apa itu Futures dan apa barang dagangannya
  • Jenis-jenis Futures instrument (produk) dagangan yang Patuh Shariah
  • Broker yang regulated (sah disisi undang-undang)
  • Kos-kos yang terlibat untuk trade Futures Commodity
  • Jenis trader yang sesuai dengan keadaan anda
  • Jenis order yang biasa digunakan dalam Futures Market

TdFCT Adalah maklumbalas saya kepada pertanyaan tentang futures trading

Saya hampir tak percaya kerana begitu ramai yang telah TERJEBAK dalam Futures Trading, tapi masih TAK CLEAR dengan apa yang mereka trade.

  • Ada yang membayar lebih dari apa yang sepatutnya boleh dijimatkan.
  • Ada yang anggap tengah trade Futures tapi sebenarnya order mereka tak sampai pun ke Exchange sebenar
  • Ada yang terpaksa pergi kelas mahal hanya untuk dapatkan maklumat asas tentang Futures, tapi masih tak dapat lagi maklumat yang telus

Kesian kan? Saya tak sampai hati nak tengok industri Futures di Malaysia jatuh sekiranya saya kongsikan maklumat ini, tapi saya lagi tak sampai hati melihat setiap seorang dari anda TAK DAPAT MAKLUMAT yang jujur dan telus. Setiap satu maklumat yang saya kongsikan dalam TdFCT adalah perkara yang biasa ditanyakan kepada saya di media sosial. Antara maklumbalas yang saya terima adalah:

Saya bayar yuran langganan bulanan data selama ini RM XXX.XX di broker X, macam mana tuan boleh dapat $.100 sahaja?

Syukur akhirnya saya berjumpa dengan pure futures trader dan bukan trader yang trade CFD di Broker bucketshop Forex

Oh, boleh ke trade International Futures guna margin Intraday?

Baru saya tahu, ada broker yang bagi charting software FREE!

Terima kasihlah En. Faiz kerana kongsikan maklumat ni, jarang orang nak beritahu maklumat berharga ni

Kenapalah saya tak jumpa dari dulu lagi, banyak betul ilmu baru lepas saya sembang dengan tuan ni

saya tak kisah, saya risaukan anda

Apa benda paling buruk akan berlaku kalau anda dapatkan TdFCT hari ini?
Anda keluarkan RM27 RM32 RM47 sahaja (harga dah naik). Kalau tak puas hati, saya pulangkan. Anda tidak rugi apa.

Apa benda paling buruk akan berlaku kalau anda TIDAK dapatkan TdFCT ini?
Hanya anda boleh jawab soalan itu.

Bagi saya, anda beli atau tidak, tak beri kesan pada saya. Saya tetap dapat profit dengan trading di jalan yang betul.
(Cuma, kalau anda beli, saya suka kerana dapat bantu dan berkongsi.)

F.A.Q

Sebab kalau saya bagi free bukan korang nak baca pun. Kalau ada caj sikit, mesti baca kalau tak baca rugi. Ok camni, anggap je macam kita TT kat kedai mamak, anda bayarkan saya punya nasi kandar kambing dengan milo ais. 😀

Tak ada apa-apa jaminan keuntungan yang saya janjikan. Tiada juga analisa atau teknik trading yang saya berikan. Hanya penulisan dan perkongsian saya tentang maklumat pasaran hadapan (futures market), dan bagaimana untuk mula trade.

Jika belum apa-apa dah ada plan nak minta refund, periksa balik apa tujuan anda nak dapatkan TdFCT. Jika tak perlu jangan beli.

Tapi saya tetap berikan jaminan 365 hari money back guarantee kalau tak puas hati dengan konten basic Futures Commodity trading yang saya kongsikan

Nak bagi awareness kepada penduduk bumi Malaysia supaya terbuka minda yang kita ada futures market sebagai alternatif pasaran yang HALAL hukumnya dan Patuh Syariah.

Tidak. Saya tak mengajar apa-apa teknikal analisis dalam eBook ini. Ramai sifu teknikal analisis yang hebat di luar sana yang anda boleh rujuk.

Tapi kan, tak guna juga kalau tahu teknikal analisis tapi tak tahu macam mana nak execute order. Tak tahu macam mana nak dapatkan chart. Tak tahu nak trade instrument yang mana. Err.. instrument tu apa?

Oh ya, tak kenal maka tak tahu. Boleh like Facebook saya dan tinggalkan message disitu.

TIDAK – kepada strangers atau kepada sesiapa yang saya tak kenal secara personal. Walaupun anda ada duit dan nak bayar mahal, maaf saya tak nak ajar

YA – saya akan kongsikan kepada sesiapa yang kenal saya dan saya kenal secara personal, pernah jumpa, tahu apa saya buat. Boleh rujuk di link berikut:

Produk & Servis

Nak belajar? Mari berkenalan. Jadikan pemilikan TdFCT sebagai langkah pertama anda. Klik butang di bawah