Kelas FCPO & Konsultansi

Nak tak hasil trading lebih banyak dari slip gaji bulanan?

Hype sungguhkan ayat ni? Biasanya diguna untuk buat Kelas FCPO. Sebenarnya tak perlu pun rakan pembaca nak pecat bos, nak berhenti kerja semata-mata nak trade di pasaran Futures seperti FCPO. Banyak pilihan (alternatif) wujud dalam Futures market untuk anda yang sudah membina nama dan reputasi dalam kerjaya masing-masing. Gaji bulan-bulan dapat, untung (insyaAllah) dari Futures pun boleh dapat. 

Apa pilihan yang ada untuk part time trader yang bekerjaya?

Baik, saya cadangkan 2 pilihan utama yang boleh dipraktik serta merta:

Trade Foreign Futures

Ada banyak lagi produk foreign Futures yang available dalam dunia ni. Tak terhad kepada FCPO sahaja. Foreign Futures terutamanya yang didagangkan di Exchange USA sangat aktif pada waktu malam di Malaysia.

  • Ada Soybean Oil Futures yang initial margin agak rendah dan mampu trade
  • Ada Crude Oil Futures untuk yang betul-betul hardcore dalam trading sebab laju
Cukup dua produk foreign futures ini dulu. Kalau betul caranya, trade satu saja pun sudah memadai untuk profit secara konsisten.
 
Saya rekemen untuk dapatkan pakej di bawah ini untuk mula trade Crude Oil Futures 

Trade FCPO Spread

Betul, ada trader yang malas nak layan market waktu malam. Siang dah penat kerja, takkan malam nak ‘kerja’ lagi kan? Jadi, pilihan yang ada boleh trade secara swing. Nak swing FCPO adalah satu kerja gila. Sebab apa?

  • Potensi overloss bila gap against direction
  • Margin yang agak keras
  • Tak sempat nak entry market dah jalan
  • Tak reti nak swing, tak tahu bila market nak reverse
Baik, untuk ini pilhan yang baik adalah FCPO Spread. Ia adalah produk derivative dari FCPO. Ia bagus untuk kurangkan risiko gap. Juga mempunya pergerakan yang lebih tenang.

 

Hai, saya Faiz Sulaiman. Punyai experience dalam trading pelbagai instrument dari tahun 2008. Pernah berkhidmat sebagai IT consultant di syarikat multinational yang berpengkalan di UK. Jadi, nak speaking sikit-sikit yes no orait, boleh la. Selepas lebih 2 tahun saya duduk dalam ‘gua’ jadi full time trader, saya beralih angin untuk pergi ke pasaran mainstream. Boring juga duduk underground lama sangat. 

Nak saya bantu anda untuk trade Futures market walaupun ada komitmen kerja 9am ke 6pm? 

Tak ada masalah, boleh hubungi saya pada button Telegram di bawah. 

Klik la, jangan lupa perkenalkan diri:

Penting:
* Tiada paksaan untuk ambil sesi konsultansi ini. Segala jual beli adalah muktamad dan tiada jaminan pulangan wang.
**Tiada buy call diberikan, apa guna belajar jika masih nak bergantung kepada buy call?

Pakej Crude Oil Intraday dengan TIME (RM10,769 RM5,769)

  • Sesi konsultansi ini akan melibatkan analisa masa dan teknikal analisis mudah untuk trade secara konsisten.
  • Sesuai untuk part time trader yang berkerjaya dan tiada banyak masa untuk analisa market Crude Oil.
  • Kami akan kongsikan 3 kaedah untuk mencari TIME reversal yang sesuai untuk trade secara intraday.
  • Terpakai untuk Crude Oil Futures sahaja (tidak pernah dicuba guna pada instrument lain)
  • Tiada untung besar dijanjikan, konsistensi perlukan latihan dan minat berterusan.
  • Anda rasa pakej ini yang anda cari? Klik button hijau untuk hubungi admin

Pakej Swing Spread Trading dengan TIME (RM 15,769 RM7,769)

  • Sesi konsultansi ini akan melibatkan analisa masa dan teknikal analisis mudah untuk trade FCPO Spread secara konsisten.
  • Sesuai untuk part time trader yang berkerjaya dan tiada banyak masa untuk analisa market FCPO.
  • Untuk trader yang concern tentang risiko “GAP” pada pasaran FCPO yang diluar kawalan
  • Kami kongsikan kaedah swing trade FCPO Spread yang mana potensi keuntungan sehingga 80 ticks sebulan secara konsisten.
  • Terpakai untuk Crude Palm Oil Futures SPREAD sahaja
  • Tiada untung besar dijanjikan, konsistensi perlukan latihan dan minat berterusan.
  • Anda rasa pakej ini yang anda cari? Klik button HIJAU untuk hubungi admin
EXTRA! Trade Futures (Crude Oil) Risiko Rendah
Telah dibeli oleh Mustaqim Nordin
Dari Sentul Kuala Lumpur, Malaysia
about 2 days ago
 
IT'S TIME - Analisa Masa & Cycle Untuk Trade Futures
Telah dibeli oleh Sutiman Kemin
Dari Telok panglima garang Selangor, Malaysia
about 3 days ago
 
IT'S TIME - Analisa Masa & Cycle Untuk Trade Futures
Telah dibeli oleh Farizol K afendi
Dari Tangkak Johor, Malaysia
about 4 days ago
 
Trade Futures (Crude Oil) Risiko Rendah
Telah dibeli oleh Mustaqim Nordin
Dari Sentul Kuala Lumpur, Malaysia
about 5 days ago
 
Nota Trading Premium - Metod Untuk Entry Market Futures
Telah dibeli oleh Nazim Sanusi
Dari Sungai air tawar Selangor, Malaysia
about 6 days ago
 
Nota Trading Premium - Metod Untuk Entry Market Futures
Telah dibeli oleh Siti juridah Mat arip
Dari Semenyih Selangor, Malaysia
about 1 week ago
 
Nota Trading Premium - Metod Untuk Entry Market Futures
Telah dibeli oleh Omar Rahman
Dari Subang jaya Selangor, Malaysia
about 2 weeks ago
 
TdFCT - Kenapa Saya Terjebak Dalam Futures Commodity Trading
Telah dibeli oleh Che rahimi Samat
Dari Kota bharu Kelantan, Malaysia
about 2 weeks ago
 
Nota Trading Premium - Metod Untuk Entry Market Futures
Telah dibeli oleh Al Ibrahim
Dari Kota bharu Kelantan, Malaysia
about 3 weeks ago
 
EXTRA! Trade Futures (Crude Oil) Risiko Rendah
Telah dibeli oleh Mohd afizz Mohd halimi
Dari Taiping Perak, Malaysia
about 3 weeks ago
 
TdFCT - Kenapa Saya Terjebak Dalam Futures Commodity Trading
Telah dibeli oleh Yim Smart
Dari Kota bharu Kelantan, Malaysia
about 3 weeks ago
 
Trade Futures (Crude Oil) Risiko Rendah
Telah dibeli oleh Sutiman Kemin
Dari Telok panglima garang Selangor, Malaysia
about 3 weeks ago
 
Nota Trading Premium - Metod Untuk Entry Market Futures
Telah dibeli oleh Sutiman Kemin
Dari Teluk panglima garang Selangor, Malaysia
about 3 weeks ago
 
Nota Trading Premium - Metod Untuk Entry Market Futures
Telah dibeli oleh Michael Leong
Dari Kuala lumpur Kuala Lumpur, Malaysia
about 4 weeks ago
 
Nota Trading Premium - Metod Untuk Entry Market Futures
Telah dibeli oleh Mohd Zaki
Dari Kota bharu Kelantan, Malaysia
about 1 month ago
 
TdFCT - Kenapa Saya Terjebak Dalam Futures Commodity Trading
Telah dibeli oleh Taib Ismail
Dari Kuala lumpur Selangor, Malaysia
about 1 month ago
 
Nota Trading Premium - Metod Untuk Entry Market Futures + 1 Item
Telah dibeli oleh Zakry Malek
Dari Kulai Johor, Malaysia
about 2 months ago
 
Nota Trading Premium - Metod Untuk Entry Market Futures
Telah dibeli oleh Suhailai Nordin
Dari Johor bahru Johor, Malaysia
about 2 months ago
 
TdFCT - Kenapa Saya Terjebak Dalam Futures Commodity Trading
Telah dibeli oleh Mohd hafizd Bin hamzah
Dari Seremban Negeri Sembilan, Malaysia
about 2 months ago
 
Nota Trading Premium - Metod Untuk Entry Market Futures
Telah dibeli oleh Wan azamuddin Wan endok
Dari Klang Selangor, Malaysia
about 2 months ago
 
Scroll to Top