PSPHv2 – Tawaran

[vc_row][vc_column width=”1/6″][/vc_column][vc_column scroll_animation=”fadeIn” width=”2/3″][bordered_divider][heading header_align=”center”]Oklah, Saya Kongsikan Semula Sekarang!![/heading][bordered_divider][vc_column_text]

Okay, okay.. saya minta maaf banyak-banyak sebab sebelum ini menutup perkongsian berkenaan Simulasi Pasaran Hadapan yang sangat bermanfaat. Seperti yang saya katakan tadi tak semua orang sanggup nak baca dan faham terma-terma dan jargon-jargon teknikal ni. Software dan cara penggunaan dah ada dinyatakan pada manual atau user guide, tapi masih tak reti guna lagi.

Alaa, macam anda beli kereta baru. Anda baca ke user guide tentang cara penggunaan kereta tu? Jangan tipulah, cara nak start kereta pun salesman yang ajar kan? Lagi-lagi yang guna button tekan-tekan tu nak start enjin, saya pun jakun. Hahaha.

car-push-start-button

Macam mana salesman kereta tu nak tau start kereta macam mana, tempat minyak kat mana, nak buka bonet macam mana, tayar spare kat mana dan macam-macam perihal kereta. Mestilah salesman kena baca buku panduan atau user guide kereta tu kan.

Jadi dengan itu, saya akan jadi macam salesman kereta tadi. Saya dah baca dan fahamkan segala terma teknikal pada user guide dan saya ulas semula dan terjemahkan bahasa teknikal tadi kepada bahasa yang lebih mudah. Senang la anda nak faham.

Ehem, takkan free je kan. Payung la sikit. Penat tu nak baca, fahamkan, lepas tu tulis balik dalam layman languange. Fuhh.. orang-orang terpilih je yang boleh buat benda ni. Seryes!!

Nah ini dia..

[/vc_column_text][bordered_divider][heading header_align=”center”]Panduan Simulasi Pasaran Hadapan V2.0[/heading][bordered_divider][vc_column_text]

psphv2 - panduan simulasi pasaran hadapan

Straight to the point, apa benda yang saya tulis dalam ni dan yang paling penting apa yang ANDA AKAN DAPAT dari panduan ini?

[/vc_column_text][features_list][feature icon=”fa fa-star” icon_color=”#ffffff” background_color=”#0b67d0″ title=”Cara Nak Dapatkan Software”][/feature][feature icon=”fa fa-star” icon_color=”#ffffff” background_color=”#0b67d0″ title=”Cara Nak Guna Software”][/feature][feature icon=”fa fa-star” icon_color=”#ffffff” background_color=”#0b67d0″ title=”Cara Macam Mana Nak Keluarkan Chart”][/feature][feature icon=”fa fa-star” icon_color=”#ffffff” background_color=”#0b67d0″ title=”Cara Nak Dapatkan Akaun Demo”][/feature][feature icon=”fa fa-star” icon_color=”#ffffff” background_color=”#0b67d0″ title=”Cara Nak Buat Connection ke Datafeed Provider”][/feature][feature icon=”fa fa-star” icon_color=”#ffffff” background_color=”#0b67d0″ title=”Cara Nak Buat Market Simulation”][/feature][feature icon=”fa fa-star” icon_color=”#ffffff” background_color=”#0b67d0″ title=”Cara Nak Buat Order”][/feature][feature icon=”fa fa-star” icon_color=”#ffffff” background_color=”#0b67d0″ title=”Cara Nak Lukis Atas Chart”][/feature][/features_list][divider][vc_column_text scroll_animation=”fadeIn”]

Memang macam buku user guide software pun, tapi dalam bahasa melayu dan penjelasan yang lebih senang faham.

Eleh, kalau macam tu baik baca sendiri user guide kat online.

Jawapan saya, silakan. Saya siap bagi lagi apa nama software sebelum ini kan. Google is always there for you. Tapi, experience yang saya alami selama menggunakan software ini takkan pernah ada dalam user guide. Ya experience. Antara PERSOALAN dan PERMASALAHAN yang anda bakal hadapi adalah:

[/vc_column_text][divider][features_list scroll_animation=”fadeIn”][feature icon=”fa fa-question” icon_color=”#ffffff” background_color=”#f75500″ title=”Datafeed Mana Nak Pilih?”][/feature][feature icon=”fa fa-question” icon_color=”#ffffff” background_color=”#f75500″ title=”Datafeed tu Apa?”][/feature][feature icon=”fa fa-question” icon_color=”#ffffff” background_color=”#f75500″ title=”Macam Mana Nak Tengok Chart, Tak Ada Apa-apa Pun?”][/feature][feature icon=”fa fa-question” icon_color=”#ffffff” background_color=”#f75500″ title=”Macam mana Nak Keluarkan Chart Crude Palm Oil Futures (FCPO)?”][/feature][feature icon=”fa fa-question” icon_color=”#ffffff” background_color=”#f75500″ title=”Tak Ada pun FCPO dalam Chart?”][/feature][feature icon=”fa fa-question” icon_color=”#ffffff” background_color=”#f75500″ title=”Macam Mana Nak Adjust Kedudukan Chart?”][/feature][feature icon=”fa fa-question” icon_color=”#ffffff” background_color=”#f75500″ title=”Mana Chart CC?”][/feature][feature icon=”fa fa-question” icon_color=”#ffffff” background_color=”#f75500″ title=”Macam Mana Nak Replay Balik Market?”][/feature][feature icon=”fa fa-question” icon_color=”#ffffff” background_color=”#f75500″ title=”Replay Data tu Mana Nak Dapat?”][/feature][feature icon=”fa fa-question” icon_color=”#ffffff” background_color=”#f75500″ title=”Custom Indikator, Boleh ke?”][/feature][feature icon=”fa fa-question” icon_color=”#ffffff” background_color=”#f75500″ title=”Automated Trading pun Boleh Buat?”][/feature][/features_list][button type=”success” size=”lg” label=”KLIK SINI. Dapatkan PSPHv2.0 SEKARANG JUGA!!” link=”https://faizsulaiman.com/product/psphv2-panduan-simulasi-pasaran-hadapan-version-2-0/” animation=”fadeIn” icon=”fa fa-arrow-right” margin_left=”30″][bordered_divider][heading header_align=”center”]Agak-agakla Takkan Satu je, Nah LAPAN Sekali![/heading][bordered_divider][vc_column_text]

Nampak tak? banyak lagi sebenarnya saya cerita dalam PSPHv2.0 ni. Semua berdasarkan pengalaman saya sendiri gunakan software tersebut. Sebenarnya bukan satu je, tapi ada LAPAN Chapter kesemuanya. Fuhh!!

[/vc_column_text][vc_accordion][vc_accordion_tab state=”open” title=”Chapter 1 – Pengenalan Chart, Software & Datafeed”][vc_column_text]

Chapter 1 - Pengenalan Chart, Software & Datafeed
Chapter 1 – Pengenalan Chart, Software & Datafeed

Anda akan diperkenalkan dengan konsep-konsep yang mungkin tak pernah anda dengar iaitu konsep software, datafeed dan brokerage. Konsep inilah yang digunapakai oleh trader Futures di pasaran antarabangsa. Dari konsep inilah kita akan belajar untuk buat backtest dan simulation untuk tujuan latih tubi trading.

Dari Chapter 1 ini anda akan tahu perkara paling asas iaitu mana nak dapatkan software untuk simulasi, cara nak install dan gunakan dengan betul. Pengalaman saya sebelum ini masa pertama kali jumpa software ini, saya tak nampak pun macam mana nak buka chart. Beberapa tahun selepas itu baru saya belajar cara yang betul untuk mengendalikan software untuk tujuan simulation.[/vc_column_text][/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title=”Chapter 2 – Jenis Sambungan (Connection Type)”][vc_column_text]

Chapter 2 - Jenis Sambungan (Connection Type)
Chapter 2 – Jenis Sambungan (Connection Type)

Anda akan diperkenalkan dengan konsep datafeed connection. Inilah perkara paling kritikal dalam pengendalian apa-apa software futures kerana datafeed yang akan salurkan data kepada software. Tanpa data, software tak boleh berfungsi untuk live trading ataupun simulation.

Disertakan dengan software ini adalah connection datafeed percuma untuk EOD (End of Day) data iaitu data harian. Juga anda akan ketahui macam mana untuk dapatkan intraday data melalui sambungan percubaan. Tak lupa juga pengenalan awal tentang Market Replay Data dan Monte Carlo simulated datafeed.[/vc_column_text][/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title=”Chapter 3 – Pengurusan Produk Komoditi (Instrument)”][vc_column_text]

Chapter 3 - Pengurusan Produk Komoditi (Instrument)
Chapter 3 – Pengurusan Produk Komoditi (Instrument)

Terdapat berpuluh-puluh instrument (produk) futures yang sedia didagangkan. Setiap instrument pula ada berpuluh-puluh kontrak futures. Jadi pengurusan instrument adalah penting untuk mengelakkan human error seperti tersalah order, tersalah pilih instrument, tersalah tekan dan macam-macam lagi ‘tersalah’.

Anda akan tahu macam mana untuk pilih futures instrument dalam senarai yang diberi. Juga cadangan untuk susun instrument mengikut kategori yang bersesuaian.[/vc_column_text][/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title=”Chapter 4 – Mulakan Latihan”][vc_column_text]

Chapter 4 - Mulakan Latihan
Chapter 4 – Mulakan Latihan

Dalam Chapter 4, anda akan ketahui cara untuk mengendalikan akaun simulasi. Nama pun simulasi, jadi anda tentukan sendiri modal virtual anda. Nak $10k, $20k, $500k? Terpulang nak letak berapa pun.

Anda juga akan ditunjukkan dengan jenis-jenis order dan cara untuk membuat order, sama ada dari chart, melalui chart trader ataupun DOM.[/vc_column_text][/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title=”Chapter 5 – Pengurusan Data”][vc_column_text]

Chapter 5 - Pengurusan Data
Chapter 5 – Pengurusan Data

Apabila software telah disambungkan kepada datafeed, data akan disimpan secara kekal dalam komputer anda. Pengurusan data adalah penting kerana historical data adalah sangat bernilai untuk trader yang kerap melakukan backtesting.

Saya sendiri pernah kehilangan data historical yang saya kumpul bertahun-tahun akibat tak amalkan pengurusan data yang baik. Jadi anda akan ditunjukkan cara uruskan data supaya tak alami masalah seperti saya.[/vc_column_text][/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title=”Chapter 6 – Bekerja Dengan Chart”][vc_column_text]

Chapter 6 - Bekerja Dengan Chart
Chapter 6 – Bekerja Dengan Chart

Sekiranya ini adalah pertama kali anda works dengan software futures, ketahuilah anda pasti akan alami masalah untuk keluarkan chart. Chart mungkin kelihatan kosong tanpa garisan ataupun candlestick.

Saya faham, sebab saya alaminya sebelum ini. Bertahun-tahun baru sedar cara yang betul untuk buka chart, letak indikator dan lukis pada chart. Anda pasti tak mahu bazirkan masa hanya untuk belajar buka chart kan? Jangan risau, anda akan ketahuinya pada chapter ini.[/vc_column_text][/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title=”Chapter 7 – Mode Simulasi Market Replay”][vc_column_text]

Chapter 7 - Mode Simulasi Market Replay
Chapter 7 – Mode Simulasi Market Replay

This is precious chapter yang mana penggunaan Market Replay ditunjukkan untuk tujuan simulasi trading pasaran hadapan komoditi. Anda akan ditunjukkan macam mana untuk gunakan market replay, mana nak dapatkan rakaman atau data market replay.

Oh ya, ada juga beberapa limitation pada market replay yang saya telah sediakan workaround. Tiada ditempat lain, hanya pada Chapter ini.[/vc_column_text][/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title=”Chapter 8 – Ciri Engineering (Custom Indi & Auto-Trading)”][vc_column_text]

Chapter 8 - Ciri Engineering (Custom Indi & Auto-Trading)
Chapter 8 – Ciri Engineering (Custom Indi & Auto-Trading)

Ini adalah the most advance chapter yang mana saya agak risau sebenarnya untuk revealkan informasi tentang fungsi engineering ini. Risau kerana ianya sangat teknikal dan agak sukar untuk saya deliver ke dalam bahasa yang mudah. Namun saya kena beritahu maklumat ini kerana ianya sangat berguna sebagai overview atau eye opening yang “technology is there for us”. Sayang sekali kalau kita tak reti nak gunakan teknologi yang ada.

Custom Indicator, autotrading algorithm telah banyak digunakan secara meluas di pasaran antarabangsa. Ada juga individu yang dilantik untuk membuat program autotrading untuk trading firm dan bayarannya adalah sangat berbaloi. Jadikan lah Chapter 8 ini sebagai launch pad untuk anda mengenali dunia algo trader.[/vc_column_text][/vc_accordion_tab][/vc_accordion][vc_gallery]

[/vc_gallery][button type=”success” size=”lg” label=”KLIK SINI. Dapatkan PSPHv2.0 SEKARANG JUGA!!” link=”https://faizsulaiman.com/product/psphv2-panduan-simulasi-pasaran-hadapan-version-2-0/” animation=”fadeIn” icon=”fa fa-arrow-right” margin_left=”30″][/vc_column][vc_column width=”1/6″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/6″][/vc_column][vc_column scroll_animation=”fadeIn” width=”2/3″][bordered_divider][heading header_align=”center”]Ada Lagi, ada lagi![/heading][bordered_divider][vc_column_text]

Saya dah selalu guna software ni kan, so saya tahu la apa benda yang tak cukup kat software ni. Yelah, benda free kan. Mestilah ada limitation. Atau kalau ada duit lebih boleh la terus beli software yang canggih2 macam e-Signal ($295 per month), Motivewave ($1595), Trade Navigator ($1495) dan lain-lain. Oh ya, harga tu dalam dollar amerika ya.

Tak payah risau, saya dah sediakan sekali workaround, tips & tricks untuk atasi masalah limitation yang wujud

[/vc_column_text][features_list scroll_animation=”fadeIn”][feature icon=”fa fa-lock” icon_color=”#ffffff” background_color=”#a700f9″ title=”Limitation Untuk Dapatkan Realtime & Historical Data”]Dalam penulisan saya ada sertakan mana nak dapatkan realtime datafeed. Tapi untuk demo yang percuma, terhad kepada beberapa hari sahaja sebelum demo connection expired.

Jadi, saya akan berikan workaround atau tips & tricks untuk dapatkan bekalan datafeed berterusan.[/feature][feature icon=”fa fa-lock” icon_color=”#ffffff” background_color=”#a700f9″ title=”Limitation Untuk Download Data Replay”]Saya akan kongsikan “port baek” punya untuk download Market Replay produk futures antarabangsa yang popular seperti Crude Oil, S&P 500, Natural Gas, Brent Oil dan sebagainya. Saya juga ada simpan data Market Replay selama 12 bulan, tapi terhad kepada Crude Oil sahaja sebab saya hanya trade instrument tersebut.[/feature][feature icon=”fa fa-lock” icon_color=”#ffffff” background_color=”#a700f9″ title=”Limitation Untuk Download Data Replay untuk Market yang Tak Popular”]Market seperti Crude Palm Oil Futures (FCPO) adalah kurang popular kepada trader antarabangsa. Jadi, kena download data replay secara manual dan prosesnya adalah agak memenatkan. Takdalah susah sangat, tapi leceh dan renyah.

Jadi saya sertakan sekali software “NT Simple Downloader” bernilai RM170 yang saya buat sendiri khusus untuk tujuan mendownload data Market Replay terus dari penyedia software (software provider).

UPDATE TERKINI: Pihak software provider tak simpan Replay data untuk pasaran FCPO kerana kurang popular. Jadi tiada Market Replay untuk FCPO yang boleh di download. Hubungi saya untuk pertanyaan lanjut.[/feature][/features_list][vc_column_text]

Apa tunggu lagi? Dapatkan PSPHv2 SEKARANG JUGA!!

Sorry, tak ada price gimik, tak ada apa-apa. What you see is what you get. Cuma kalau nak diskaun 20%.

Klik butang share kat bawah ni dan kod diskaun akan muncul secara automatik.

[/vc_column_text][button type=”success” size=”lg” label=”KLIK SINI. Dapatkan PSPHv2.0 SEKARANG JUGA!!” link=”https://faizsulaiman.com/product/psphv2-panduan-simulasi-pasaran-hadapan-version-2-0/” animation=”fadeIn” icon=”fa fa-arrow-right” margin_left=”30″][vc_column_text]

Software Simple NT Downloader (RM170) ini

PERCUMA!!!

nt-simpledownloader-faizsulaiman[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/6″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/6″][/vc_column][vc_column scroll_animation=”fadeIn” width=”2/3″][heading header_align=”center”]Terhad!! Seriously, Saya Memang Pentingkan Diri Sendiri[/heading][vc_column_text]

Ingat ya, saya perlu jaga kepentingan saya. Saya masih perlukan software free ini untuk process backtesting, algorithm coding, dan research untuk trading automation.

Kerap kali berlaku, sekiranya ada pembongkaran sesuatu rahsia. Sudah pasti AKSES kepada server software provider ini akan meningkat secara mendadak.

Bila berlaku hal ini, IT department software provider tersebut akan investigate dan sekiranya kantoi banyak akses dari Malaysia dan mereka misinterprete serta merasakan sebagai ancaman, maka tak mustahil akses dari Malaysia akan disekat.

Ekleh.. Ye, ye je. Entah betul entah tak tu. Well, saya dah lebih 8 tahun kerja dalam IT sector ni. Semua behaviour yang tak normal akan kerap disalah ertikan atau orang IT kata False Alarm. Tak caya, tanyalah geng2 korang yang kerja IT.

[/vc_column_text][vc_column_text]

Ini adalah antara sebab paling utama saya hentikan perkongsian saya sebelum ini. Seriously saya terkesan dengan perkara ini. Sebab saya merasakan ada limitation semasa download Replay Data dan kerap disconnected, tak seperti sebelum ini lancar saja. Sebab itulah, walaupun orang nak bayar, saya tetap buat tak tau sebab saya taknak benda seperti di atas berlaku.

Jadi saya mungkin akan had kan pembelian ini bila-bila masa tanpa sebarang pemberitahuan. Mungkin saya akan tutup semula jualan ini selepas ada 100 orang dapatkan PSPH V2.0 atau saya naikkan harga untuk memperlahankan jualan.

Saya pernah buat benda ni, jadi saya tak main-main dan saya serious. Kalau anda serious nak, beli sekarang. KLIK Butang di bawah ini. Kalau taknak, kenapa baca sampai sini kan. KLIK jela butang kat bawah tu.. 🙂

[/vc_column_text][button type=”success” size=”lg” label=”KLIK SINI. Dapatkan PSPHv2.0 SEKARANG JUGA!!” link=”https://faizsulaiman.com/product/psphv2-panduan-simulasi-pasaran-hadapan-version-2-0/” animation=”fadeIn” icon=”fa fa-arrow-right” margin_left=”30″][/vc_column][vc_column width=”1/6″][/vc_column][/vc_row]

error: Konten laman web ini dilindungi !!
Password Reset
Please enter your e-mail address. You will receive a new password via e-mail.

EXTRA! Trade Futures (Crude Oil) Risiko Rendah
Telah dibeli oleh Muhamad Qayyum
Dari Sungai petani Kedah, Malaysia
about 2 weeks ago
 
Nota Trading Premium - Metod Untuk Entry Market Futures
Telah dibeli oleh Mohamad annas Jullam
Dari Sungai air tawar Selangor, Malaysia
about 2 weeks ago
 
Nota Trading Premium - Metod Untuk Entry Market Futures
Telah dibeli oleh Abdul manap Hamdi
Dari Kuching Sarawak, Malaysia
about 3 weeks ago
 
Trade Futures (Crude Oil) Risiko Rendah
Telah dibeli oleh Muhamad Qayyum
Dari Sungai petani Kedah, Malaysia
about 3 weeks ago
 
Nota Trading Premium - Metod Untuk Entry Market Futures
Telah dibeli oleh Noor nabila Ajmi
Dari Kuala lumpur Kuala Lumpur, Malaysia
about 3 weeks ago
 
TdFCT - Kenapa Saya Terjebak Dalam Futures Commodity Trading
Telah dibeli oleh Musfafikri Musa
Dari Kuantan Pahang, Malaysia
about 4 weeks ago
 
TdFCT - Kenapa Saya Terjebak Dalam Futures Commodity Trading
Telah dibeli oleh Hanafi Ab rahman
Dari Kuala lumpur Kuala Lumpur, Malaysia
about 4 weeks ago
 
PSPHv2 - Panduan Simulasi Pasaran Hadapan Version 2.0
Telah dibeli oleh Muzaffar Ajmi
Dari Kuala lumpur Kuala Lumpur, Malaysia
about 1 month ago
 
Nota Trading Premium - Metod Untuk Entry Market Futures
Telah dibeli oleh Mohd jasny Razali
Dari Gombak Kuala Lumpur, Malaysia
about 2 months ago
 
TdFCT - Kenapa Saya Terjebak Dalam Futures Commodity Trading
Telah dibeli oleh Mohd jasny Razali
Dari Gombak Kuala Lumpur, Malaysia
about 2 months ago
 
TdFCT - Kenapa Saya Terjebak Dalam Futures Commodity Trading
Telah dibeli oleh Idzham Tamjis
Dari Bandar tenggara Johor, Malaysia
about 2 months ago
 
TdFCT - Kenapa Saya Terjebak Dalam Futures Commodity Trading
Telah dibeli oleh Mohd kamil Mohamad fabell
Dari Puchong Kuala Lumpur, Malaysia
about 2 months ago
 
Nota Trading Premium - Metod Untuk Entry Market Futures + 1 Item
Telah dibeli oleh Syamsurijal Ismail
Dari Lahad datu Sabah, Malaysia
about 2 months ago
 
TdFCT - Kenapa Saya Terjebak Dalam Futures Commodity Trading
Telah dibeli oleh Adib Manaf
Dari Petaling jaya Selangor, Malaysia
about 2 months ago
 
Nota Trading Premium - Metod Untuk Entry Market Futures
Telah dibeli oleh Mohd azwan Zainol
Dari Sungai petani Kedah, Malaysia
about 2 months ago
 
TdFCT - Kenapa Saya Terjebak Dalam Futures Commodity Trading
Telah dibeli oleh Azman Aziz
Dari Beseri Perlis, Malaysia
about 3 months ago
 
TdFCT - Kenapa Saya Terjebak Dalam Futures Commodity Trading
Telah dibeli oleh Azman Bin atan
Dari Seksyen u8, shah alam Selangor, Malaysia
about 3 months ago
 
TdFCT - Kenapa Saya Terjebak Dalam Futures Commodity Trading
Telah dibeli oleh Abdul rahman Lai
Dari Miri Sarawak, Malaysia
about 3 months ago
 
IT'S TIME - Analisa Masa & Cycle Untuk Trade Futures
Telah dibeli oleh Nik ihsan Raja abdullah
Dari Kuala lumpur Kuala Lumpur, Malaysia
about 3 months ago
 
Nota Trading Premium - Metod Untuk Entry Market Futures
Telah dibeli oleh Muhammad aslam Md yusof
Dari Seri iskandar Perak, Malaysia
about 3 months ago
 
Scroll to Top