Persediaan Awal Sebelum Webinar

[vc_row][vc_column width=”1/6″][/vc_column][vc_column width=”2/3″][bordered_divider][heading header_align=”center”]Nota Webinar[/heading][bordered_divider][vc_column_text]Persediaan Awal Sebelum Webinar 1Hai, ini adalah ruangan untuk download material webinar Trade Crude Oil gunakan OPM. Jika anda baca ini, bermakna anda belum enroll untuk masuk webinar kami. Hubungi admin untuk dapatkan akses atau log masuk terlebih dahulu untuk akses ke sini semula. Terima kasih[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/6″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/6″][/vc_column][vc_column width=”2/3″][bordered_divider][heading header_align=”center”]Cara Guna Applikasi Zoom[/heading][bordered_divider][vc_column_text]Mohon ikuti step-step di bawah untuk proses pembelajaran yang lebih lancar dan seronok.

Peralatan minimum yang diperlukan:

  • Laptop/PC bersama sambungan speaker dan mikrofon atau
  • Smartphone Android atau IOS

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/6″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/6″][/vc_column][vc_column width=”2/3″][bordered_divider][heading header_align=”center”]Penggunaan Dari PC / Laptop[/heading][bordered_divider][vc_column_text]Klik pada link ini: https://zoom.us/join

Kemudian masukkan Meeting ID yang akan diberikan pada hari yang sama sejurus sebelum sesi webinar dijalankan.

Persediaan Awal Sebelum Webinar 2[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/6″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/6″][/vc_column][vc_column width=”2/3″][bordered_divider][heading header_align=”center”]Penggunaan Dari Smart Phone[/heading][bordered_divider][vc_column_text]Download Applikasi “Zoom Cloud Meeting” (Android / IOS)

Persediaan Awal Sebelum Webinar 3


Tekan Join A Meeting

Persediaan Awal Sebelum Webinar 4


Masukkan “Meeting ID” yang akan diberikan sebelum webinar bermula. Kemudian, taipkan nama anda diruangan tengah.

AMARAN: Sila pastikan enable “Turn Off My Video” untuk elakkan applikasi ini akses kamera smartphone anda. Ini bagi pastikan video anda tidak terpapar kepada umum ketika webinar berlangsung. Terutama kepada kaum wanita ya!  

Persediaan Awal Sebelum Webinar 5


Apabila sudah berjaya masuk sesi webinar, pastikan anda tekan pada “Call via Device Audio” pada bahagian bawah kiri. Ini untuk pastikan anda boleh dengar apa yang kami sampaikan dalam webinar

Persediaan Awal Sebelum Webinar 6


Anda boleh bermain dengan pilihan-pilihan yang ada. Contoh, anda boleh tengok senarai participant yang hadir dengan tekan pada pilihan “Participants”. Sila ambil maklum yang anda boleh swipe applikasi ini ke kanan dan ke kiri untuk melihat fungsi yang lain. Untuk chat tekan “More”

Persediaan Awal Sebelum Webinar 7


Sekiranya anda ingin bercakap dengan kami, atau anda ada apa-apa persoalan. Tekan pada butang “Raise Hand”. Pihak kami akan ‘unmute’ anda dan anda boleh bercakap dengan kami.

Persediaan Awal Sebelum Webinar 8


 

Terima kasih, enjoy your webinar :D[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/6″][/vc_column][/vc_row]

error: Konten laman web ini dilindungi !!
Password Reset
Please enter your e-mail address. You will receive a new password via e-mail.

Scroll to Top