Perhatian Kepada Anda yang Tengah Plan nak Trading di Pasaran Futures dan Buat Untung darinya!

Pendapatan Sekarang Tak Cukup Untuk Tampung Komitmen Bulanan & Ada Rancang Nak Trade di Pasaran Hadapan?

Nanti Dulu!

Sebelum anda mulakan apa-apa, jawab dulu soalan ini

Anda tahu apa itu Futures Trading?

Tahu apa benda yang didagangkan disebalik pergerakan harga di pasaran Futures?

Apa yang membezakan Futures Commodity trading adalah PATUH SHARIAH?

Macam mana nak pastikan yang broker adalah regulated (Sah disisi undang-undang) dan bukan bucket shop broker yang server exchange mereka mungkin ada di bawah meja?

Anda Masih Tercari-cari Jawapan Dari Soalan Ringkas Tadi?

Mahukah anda jika saya tunjukkan apa itu Futures Trading sebenar dalam bahasa yang sangat simple dan mudah supaya anda tak pening kepala mencari info yang tepat seterusnya dapat trading dengan tenang dan profit seperti yang anda mahukan?

Saya faham, sangat sukar nak jumpa maklumat tentang Futures Trading Commodity yang straight forward. Kenapa ya maklumat tentang Futures Commodity Trading ni tak banyak? Antara maklum balas yang saya dapat adalah:

  • Saya dah cuba Google merata tempat, tapi tak banyak info yang saya boleh dapat
  • Saya dah baca maklumat produk komoditi di website Bursa Malaysia, tapi haram tak faham
  • Pernah juga saya tanya local FBR, atau broker representative. Tapi mereka macam sorok sesuatu maklumat
  • Ada juga tanya sifu yang pernah trade Futures, tapi jawapan masih samar-samar. Tak puas hati saya

Yela, kita ni nak trading. Nak cari duit. Nak bagi makan kat family. Kenalah cari dari sumber yang diyakini Patuh Shariah. Tak guna kalau pandai trade sampai ribu-ribu kalau kita abaikan soal Shariah.

Kenapa Saya Terjebak Dalam Futures Commodity Trading (TdFCT) akan bantu anda!

futures commodity

TdFCT adalah coretan pengalaman saya sebagai part time Futures Commodity trader selama 5 tahun.
Saya telah terjebak dengan trading sejak tahun 2008 lagi bermula dengan pasaran forex. Namun, saya telah berhijrah ke pasaran Futures Commodity kerana ia diiktiraf dan patuh shariah.

Saya tak menafikan pendapat yang kata Forex adalah harus, namun saya secara peribadi berpendapat Forex adalah tidak patuh shariah atas faktor sifat instrument itu sendiri. Bukan faktor birokrasi kerajaan ataupun kepentingan sendiri. Saya bukan IB atau wakil mana-mana broker, jadi pandangan saya takkan bias kepada mana-mana entiti kewangan.

Apa Anda Boleh Dapat Dari TdFCT?

Dengan TdFCT, saya sediakan maklumat PENTING yang perlu anda tahu sebelum terjun atau terjebak dalam Futures Trading. Kerana silap faham tentang market futures akan lebih memburukkan keadaan. Sebelum anda terjebak ke dalam trading di Futures Market, lebih baik anda ambil tahu apa kos-kos yang perlu ditanggung SELAIN daripada MODAL beribu-ribu ringgit.

Jadi, anda akan boleh jawab soalan remeh seperti

  • Apa produk yang anda nak trade?
  • Berapa modal nak kena ada?
  • Macam mana nak tahu broker yang bagus?
  • Selamatkah duit yang dilaburkan?
  • Kemana duit yang dilaburkan itu disimpan?
  • Apa akan jadi kalau broker bungkus / gulung tikar?

Bagaimana TdFCT Boleh Bantu Anda?

Saya tak pandai nak berkias panjang. Saya pasti anda pun tak suka ayat yang meleweh-leweh. Dalam penulisan saya di TdFCT, saya terangkan secara tepat dan padat:

  • Apa itu Futures dan apa barang dagangannya
  • Jenis-jenis Futures instrument (produk) dagangan yang Patuh Shariah
  • Broker yang regulated (sah disisi undang-undang)
  • Kos-kos yang terlibat untuk trade Futures Commodity
  • Jenis trader yang sesuai dengan keadaan anda
  • Jenis order yang biasa digunakan dalam Futures Market

TdFCT Adalah Maklumbalas Saya Kepada Pertanyaan Tentang Futures Trading

Saya hampir tak percaya kerana begitu ramai yang telah TERJEBAK dalam Futures Trading, tapi masih TAK CLEAR dengan apa yang mereka trade.

  • Ada yang membayar lebih dari apa yang sepatutnya boleh dijimatkan.
  • Ada yang anggap tengah trade Futures tapi sebenarnya order mereka tak sampai pun ke Exchange sebenar
  • Ada yang terpaksa pergi kelas mahal hanya untuk dapatkan maklumat asas tentang Futures, tapi masih tak dapat lagi maklumat yang telus

Kesian kan? Saya tak sampai hati nak tengok industri Futures di Malaysia jatuh sekiranya saya kongsikan maklumat ini, tapi saya lagi tak sampai hati melihat setiap seorang dari anda TAK DAPAT MAKLUMAT yang jujur dan telus. Setiap satu maklumat yang saya kongsikan dalam TdFCT adalah perkara yang biasa ditanyakan kepada saya di media sosial. Antara maklumbalas yang saya terima adalah:

  • Saya bayar yuran langganan bulanan data selama ini RM XXX.XX di Broker X, macam mana tuan boleh dapat $1.00 sahaja?
  • Syukur akhirnya saya berjumpa dengan pure futures trader dan bukan trader yang trade CFD di Broker bucketshop Forex
  • Oh, boleh ke trade international Futures guna margin Intraday?
  • Baru saya tahu, ada broker yang bagi charting software FREE!
  • Terima kasihlah En. Faiz kerana kongsikan maklumat ni, jarang orang nak beritahu maklumat berharga ni
  • Kenapalah saya tak jumpa tuan dari dulu lagi, banyak betul ilmu baru lepas saya sembang dengan tuan ni

Saya Tak Kisah, Saya Risaukan Anda

Apa benda paling buruk akan berlaku kalau anda dapatkan TdFCT ini?
Anda keluarkan RM27 sahaja. Kalau tak puas hati, saya pulangkan. Anda tidak rugi apa.

Apa benda paling buruk akan berlaku kalau anda TIDAK dapatkan TdFCT ini?
Hanya anda boleh jawab soalan itu.

Bagi saya, anda beli atau tidak, tak beri kesan pada saya. Saya tetap dapat profit dengan trading di jalan yang betul.

(Cuma, kalau anda beli, saya suka kerana dapat bantu dan berkongsi.)

FaizhebatFutures Commodity Trading Yang Anda Tak Tahu